Shto Mascarpone(ne fillim kullo lengun qe ajo ka ne fund, eshte shume e rendesishme) dhe perziej serish.
Vendos vezet ne nje tas te compuram gutschein madh dhe shto sheqerin.
Mund ta besh kete me te gjithe embelsiren ose vetem me pjesen qe do te sherbeni/hani.
Lere ne frigorifer per 2-3 ore.Perberesit: 3 te verdha vezesh dhe 2 veze te plota 500 gram Mascarpone 400 gram savoiardi (biskota) kakao e hidhur 110 gram sheqer 450 mililitra kafe ekspres i ftohte me 2 luge kafeje sheqer.Shto pjesen e mbetur te kremit mbi biskotat.Ne fakt, koha e duhur per ta ngrene eshte pas 24 oresh nga pergatitja.Per Tiramisu-ne ju duhet nje rrafese elektrike dhe nje tave qelqi ne forme drejtkendore.Mbas 3 oresh ne frigorifer: Perpara se ta sherbesh mbush shtresen e siperme me kakao te hidhur(me site).Sa me shume ta lini ne frigorifer, aq me mire eshte.Bej kujdes ta rrahesh masen ne nje drejtim te vetem deri sa masa te zbardhet dhe te trefishohet.

baby walz 10 euro gutschein />

Perziej se bashku me rrafesen elektrike.
Por ne momentin qe vendosni kakaon ne siperfaqjen e Tiramisu-se ajo do te jete delikate, kuptimi : embelsira nuk do te duroje aq gjate sa pa te!
Ne nje plate te sheshte shtiej pak kafe (perzier me konjak).
Vendosi nje nga nje ne taven e qelqit, shume afer me njera-tjetren gutschein glühwein trinken (ngjeshur me njera-tjetren, por pa e prishur formen e tyre).
Merr biskotat dhe lyeji nga te dyja anet me kafe.Biskotat savoiardi do te jeni zbutur dhe do te kesh shijen perfekte!Beje kete veprim shpejtdhe me kujdes ne menyre qe biskotat ne mes te mos jene te lagura me kafe.Vendosi biskotat ne anen e kundert te shtreses se pare.By admin - 0 5, pergatitja e Tiramisu-se e ilustruar me foto hap pas hapi per ta bere sa me te thjeshte pergatitjen e saj.

Bej te njejtin veprim me biskotat dhe ne shtresen e fundit.
Me nje site mbush kete shtrese me kakao te hidhur.
Prandaj nuk eshte problem nese e lini per 1 ose 2 dite.